Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 18-20 ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 18-20 ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ www.koinidrasi.gr:"Το ραντεβού μας είναι με τη νέα χρονιά, στις 18 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο FORUM για το μητροπολιτικό πάρκο και το περιβάλλον. Συμμετέχουν η Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς, η Νομαρχία Αθηνών, η ΤΕΔΚΝΑ ,το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Τ.Ε.Ε. ,ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το Ε.Κ.Α και η WWF. Δεκάδες οικολογικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.Να προσπαθήσουμε ο καθένας από την πλευρά του ,να γίνει το FORUM το μεγάλο οικολογικό γεγονός της χρονιάς. Όπως και το όραμά μας. Να γίνει στο Ελληνικό το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης."
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ
18 /1
πρωί : Δενδροφύτευση με συμμετοχή σχολείων της περιοχής.
Μέρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στην πρωτοβουλία μετέχουν η ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας και σύλλογοι δασκάλων .
13:00 : Μαθητική συναυλία με μαθητικά σχήματα
15:30 : Διημερίδα ( χαιρετισμοί , εισηγήσεις : Αθήνα , περιβάλλον, μητροπολιτικά πάρκα).
19/1
πρωί : Διημερίδα ( μελέτες υπουργείου , εισηγήσεις με θέματα της περιοχής του αεροδρομίου, παρουσίαση της θέσης των 4 δήμων – επιστημονική τεκμηρίωση)
7:00-10:00 μ.μ. : Συνέλευση κινημάτων με θέμα « Πράσινοι πνεύμονες , ελεύθεροι χώροι : από τους τοπικούς αγώνες στο εναλλακτικό σχέδιο για τη σωτηρία της Αττικής»
20/1
πρωί : Δενδροφύτευση από φορείς και κατοίκους της περιοχής,
πολίτες και κινήματα της Αθήνας
απόγευμα : μεγάλη συναυλία
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα για τα κινήματα και τις συλλογικότητες της Αττικής, όπου θα μπορούν να εκθέσουν το θέμα τους και να διανείμουν το υλικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: