Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Το Θριάσιο δεν γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ’60!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) &
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Τηλ : 210-5537308-9 -10. fax: 5537220. Κιν. 6977180196 -6944306700. Email: epitropiagona@gmail.com
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά
μέχρι την τελική νίκη !


Τα σχέδια
της ΠΕΤΡΟΛΑ
της Χαλυβουργικής &
της MANDRECO
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Το Θριάσιο δεν γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ’60!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ
Πούλμαν θα αναχωρήσουν
από το Δημοτικό Parking Ελευσίνας
την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Απριλίου
στις 5 το απόγευμα.


Παρακαλούμε προωθείστε το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Ευωνύμος Οικολογική Βιβλιοθήκη

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS σαν καλεί να εκφράσετε την συμπαράσταση σας στο δίκαιο αίτημα της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης για την παραχώρηση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού ΑΣΩΜΑΤΩΝ 9 ΑΘΗΝΑ για την στέγασή της.
Στην έκκληση αυτή θα ήθελα να προσθέσω και την προσωπική μου έκκληση, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης, αλλά και πρώην Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (1987-1991), της οργάνωσης που είχε την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτηρίου, παραχώρηση που επιτευχθεί επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη και Προεδρίας της ΕΕΕΠΠ, του αείμνηστου καθ. Βασίλη Μεταξά.

Τόσο η ΚΙΝΗΣΗ μας, όσο και προσωπικά σας καλούμε να υπογράψετε την έκκληση της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης.


ΑΛΩΝΙΑΤΗΣ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
Α ΤΑΞΗΣ

ΤΗΛ:210-3322700

FAX:210-3322799

ΚΙΝ:6944243094-6934243094

EMAIL:

aloniati@hol.gr

a.aloniatis@prosvasis.com

www.prosvasis.com

www.anazitisis.net

www.taxhaeven.gr

http://apoalo.blogspot.com/

http://khfi-sos.blogspot..com/


Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινήσαμε τη συλλογή υπογραφών για να ζητήσουμε από τον Μ. Λιάπη να μας παραχωρήσει τη χρήση του κτιρίου που στεγαζόμαστε εδώ και 14 χρόνια.

Γενικά, απευθυνόμαστε σε ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου (συγγραφείς, λογοτέχνες, εκδότες, βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοθήκες), του πολιτισμού, της οικολογίας, της ΠΕ, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς-ερευνητές, συλλέκτες, πολιτιστικούς φορείς, οικολογικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών, έντυπα κλπ.

Σας ζητούμε να το υπογράψετε και να το διακινήσετε.

για την Ευώνυμο
Σάκης Κουρουζίδης


Απαντήσεις ή με e mail στο evonymos@tee.gr ή στο m.kour@gein.noa.gr, γράφοντας απλώς "προσυπογράφω την έκκληση προς τον κ. Λιάπη"ή με φαξ στο 210 3256221, υπογράφοντας στη σχετική στήλη κάτω από την έκκληση.Σε κάθε περίπτωση συμπληρώστε τα πλήρη στοιχεία και την ιδιότητά σας.


Έκκληση
Προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη


Η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1994 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς με σκοπό τη συγκέντρωση, κωδικοποίηση, τεκμηρίωση, καταλογογράφηση και κατάταξη σε εύχρηστες βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, CD ROM, εικονογραφικού υλικού, χαρτών κ.α., που αναφέρονται στην οικολογία, με την ευρύτερη έννοια: περιβάλλον, φυσιολατρεία, παραδοσιακή και οικολογική γεωργία, ορειβασία, οικογεωγραφία, πολιτική οικολογία, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, λαογραφία, προστασία καταναλωτών, πολεοδομία, χωροταξία, οικολογική δόμηση, εργασιακό περιβάλλον, περιβαλλοντική εκπαίδευση, πολιτιστικό περιβάλλον, αρχαιολογία, περιβαλλοντική τεχνολογία, κλπ. στην ελληνική ή άλλες γλώσσες. Επίσης, η Ευώνυμος σχεδιάζει και υλοποιεί πολύμορφες δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με το ειδικό βάρος να δίνεται σε νέες εκδόσεις σημαντικών οικολογικών τίτλων τους οποίους διστάζει να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό η τρέχουσα εκδοτική αγορά. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει εκδώσει η Ευώνυμος τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν τα επιστημονικά έργα και διατριβές νέων Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με την περιβαλλοντική θεματική καθώς και η καθιερωμένη διεθνώς ετήσια έκδοση της Κατάστασης του Κόσμου του Ινστιτούτου Worldwatch.

Η Ευώνυμος, η οποία είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, έχει εγκατασταθεί από την αρχή της λειτουργίας της σε τμήμα διατηρητέου κτιρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκεται επί της οδού Ασωμάτων 9 στο Θησείο, ύστερα από άδεια νομίμως εγκατεστημένου φορέα, ο οποίος στη συνέχεια έπαψε να λειτουργεί. Το κτίριο παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, θα είχε δε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές ή και μερική κατάρρευση, εάν δεν είχε δεχτεί την φροντίδα των ανθρώπων της Ευωνύμου, παρά το γεγονός ότι δεν της έχει γίνει επίσημη παραχώρηση της χρήσης από το Υπουργείο.

Η Ευώνυμος, προχώρησε με πρωτοβουλίες της, σε επισκευές (σε συνεννόηση με την αντίστοιχη διεύθυνση του ΥΠΠΟ), ορισμένες από τις οποίες κρίθηκαν ως επιλέξιμες από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακαίνισης δημόσιων κτιρίων με χρήση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Μέχρι σήμερα έχει επισκευαστεί και μονωθεί η πρόσοψη και το δώμα, ενώ έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά πάνελς που θα παρέχουν στο κτίριο υψηλό βαθμό ενεργειακής αυτονομίας.

Πολλές επεμβάσεις, έστω και χωρίς την χρηματοδότηση της πολιτείας, με εθελοντική εργασία και αγορά των απαιτούμενων υλικών από ίδιους πόρους θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμη, αν η Ευώνυμος είχε επισήμως τη χρήση του χώρου.

Όλοι οι χώροι του κτιρίου θα μπορούσαν να έχουν ανακαινισθεί για τη διενέργεια εκδηλώσεων σχετικών με το περιβάλλον, το βιβλίο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τον πολιτισμό. Κτιριακά, θα μπορούσαμε να αναδιοργανώσουμε τα λειτουργικά στοιχεία του κτίσματος, με απόλυτο πάντοτε σεβασμό στην εξαίρετη διατηρητέα αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία, προς την κατεύθυνση του οικολογικού κτιρίου, προσφέροντας ένα ζωντανό παράδειγμα ανακαίνισης υφιστάμενου δημόσιου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης νερού και απορριμμάτων, φιλικών στο περιβάλλον οικοδομικών υλικών, διαμορφώνοντας ένα κτίριο που θα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό της ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εφόσον θα είχαμε στη διάθεσή μας τον χώρο αυτόν, πλήρως ανακαινισμένο και ικανό να φιλοξενεί διάφορα γεγονότα, θα μπορούσαμε να οργανώνουμε πολυσύνθετα πολιτιστικά γεγονότα, με άξονα αναφοράς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περί το περιβάλλον, όπως: εργαστήρια ανακύκλωσης, φωτογραφίας, βιβλιοδεσίας, εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια, οργανωμένη ξενάγηση στα συστήματα και τις τεχνικές της οικολογικής δόμησης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η ευχέρεια επισκευής και οργάνωσης όλων αυτών από την Ευώνυμο, λόγω της μη παραχώρησης της χρήσης του κτιρίου από το ΥΠΠΟ στην Ευώνυμο.

Μετά από πολλές, πλην άκαρπες προσπάθειες, σας απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να παραχωρήσετε τη χρήση του κτιρίου της οδού Αγ. Ασωμάτων 9 στην Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη.

Η οικολογία, το βιβλίο, ο πολιτισμός, χρειάζονται χώρους ζωντανούς, ανοιχτούς σε δημιουργικές πρωτοβουλίες κάθε προέλευσης, χρειάζονται μια Στέγη της Οικολογικής Σκέψης.

Ελπίζουμε πως με την κατανόησή σας θα επιβραβεύσετε και θα δώσετε διάρκεια στο μεγάλο συλλεκτικό και δημιουργικό έργο που έχει ως τώρα πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο.



Υπογραφές

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα

e-mail
Τηλέφωνο
Υπογραφή





























































Απαντήστε με e mail στο evonymos@tee.gr ή με φαξ στο 210 3256221




Ευώνυμος Οικολογική ΒιβλιοθήκηΑγίων Ασωμάτων 9, Θησείο10553 Αθήναwww.evonymos.orgτηλ. 210 3316516φαξ 210 3231557Evonymos Ecological Library

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Μητροπολιτικό πάρκο απο τις πηγές έως τις εκβολές ο Κηφισος

Πρώτο θέμα στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (Νο 2483/7.4.2008), έγινε η 1η Επιστημονική Διημερίδα για τον Κηφισό


Ολόκληρο το τευχος στην διευθυνση





Το "Θέμα"

KHΦIΣOΣ: Aπό ποτάμι έγινε οχετός

στην διευθυνση






ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΥΜΗΤΤΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου στον
Υμηττό, γιατί:
Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα τα σημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα στον Δήμο μας
Θα προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στον δασικό χώρο του Υμηττού και ιδιαίτερα στην περιοχή του προβλεπόμενου κόμβου (Αγία Μαύρα).
Θα δημιουργήσει νέα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και ειδικότερα στην Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου, ακόμη και αν υπογειοποιηθεί ένα τμήμα της.
Θα συμβάλλει στην πριμοδότηση της χρήσης του Ι.Χ και όχι στην προώθηση των δημόσιων και μαζικών μεταφορικών μέσων, που δεν επιβαρύνουν τις γειτονιές μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7.00 μμ-Τέρμα Λεωφορείων 206 (Αγία Μαύρα)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
ΥΓ: το πλήρες κείμενο

Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν



ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ KAI TOYΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

13 Απρίλη: δίνουμε τη μάχη του Ελαιώνα
Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για το μοναδικό αδόμητο χώρο στο κέντρο της Αθήνας
Βρισκόμαστε, αυτές τις εβδομάδες, στο πιο κρίσιμο σημείο. Γιατί και το «μπλοκ της τσιμεντοποίησης» επιχειρεί να λάβει τις κρίσιμες άδειες και να ξεκινήσει το έργο αλλά και το κίνημα των πολιτών κορυφώνει την αντίσταση του. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Και πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ.
Σας καλούμε
να συμμετέχετε δραστήρια και πρωταγωνιστικά, όπως μέχρι σήμερα, στη
Ø Δενδροφύτευση αντίστασης στις 13 Απρίλη, στις 11.00 π.μ. στο σταθμό μετρό Ελαιώνας. Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν. Πρέπει όλες και όλοι, να είμαστε εκεί, μαζί με τα παιδιά μας και τις παρέες μας. Η μαζική συμμετοχή θα φέρει αποτέλεσμα και είναι πιο αναγκαία από ποτέ!!!

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

Αναλυτικά για τον Ελαιώνα και τις εξελίξεις από το μέτωπο αυτό δείτε στο http://www.elaionas.wordpress.com/