Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ
ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Με την ευκαιρία της «Ημέρας Δράσης για Ελεύθερες Ακτές» και της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για την προστασία και ήπια ανάπτυξη στο Σαρωνικό, θα πραγματοποιήσουμε Επιστημονική Ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν οι εξής εισηγητές :

- Πολύζος Ιωάννης, Αντιπρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα : Αστικός χώρος και Παραλιακό Μέτωπο του Σαρωνικού.
- Καραμανώφ Μαρία, Σύμβουλος του Συμβουλίου Επικρατείας και του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος με θέμα: Το νομικό καθεστώς για τις παραλίες και τον αιγιαλό και η αναγκαιότητα της εφαρμογής του.
- Δελαπόρτα Αικατερίνη, Αρχαιολόγος Διευθύντρια Β’ Εφορίας Αρχαιοτήτων με θέμα: Ο Σαρωνικός στην Αρχαιότητα από την Ελευσίνα μέχρι το Σούνιο.
- Ευαγγελίδου Μάρω, Αρχιτέκτων Σύμβουλος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας με θέμα: Το Προεδρικό Διάταγμα για τις παραλίες του Σαρωνικού και η συμβολή του στην προστασία και ήπια διαχείριση της παραλιακής ζώνης.
- Τότσικας Πάνος, Πολεοδόμος με θέμα: Το Σχέδιο του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής και οι επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό και το περιβάλλον.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βάρης (Θέατρο) – Δημοτικό Σχολείο Βάρης οδός Άττιδος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Επικοινωνία:
Σταύρου Μάκης:6977990887
Κουρουπάκη Δέσποινα:6972846606
ΚοραλήΑλέκα:6944585219
Μπουκουβάλα ΄Αννα: 6944913003

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ
14/04/09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από πολλές συναντήσεις φορέων και πολιτών της παραλίας του Σαρωνικού, στις οποίες διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για δράση, με στόχο την προστασία των ακτών και γενικότερα του θαλάσσιου χώρου του Σαρωνικού και την αξιοποίησή τους μόνο για ήπιες χρήσεις (άθληση, κολύμβηση, αναψυχή κ.α.) σε όφελος όλων των πολιτών, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κεντρικών και επιμέρους εκδηλώσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Σαρωνικό αποτελεί το γεγονός πως μεγάλα τμήματα της παραλίας έχουν κατακλυστεί από ποικίλες εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχεία, νυκτερινά κέντρα, πολυτελείς κατοικίες, καφετέριες, εργοστάσια, κ.α., οι οποίες εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν μεγάλο αντίτιμο για να κολυμπήσουν, όταν οι νόμοι και το σύνταγμα ορίζουν με σαφήνεια ότι η πρόσβαση σε όλες τις ακτές πρέπει να είναι ελεύθερη.
Εκτός όμως από τον αποκλεισμό των πολιτών από τις ακτές, οι εγκαταστάσεις αυτές προκαλούν σωρεία προβλημάτων, όπως ρύπανση και μόλυνση της θάλασσας και της παραλίας, ηχορρύπανση, έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ δεν λείπουν και τα κρούσματα ποικίλων μορφών εγκληματικότητας.
Επίσης, εκτιμήσαμε ότι ο σχεδιασμός των νέων οδικών αξόνων στον Υμηττό θα επιδεινώσει το ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα της παραλιακής λεωφόρου πέραν των άλλων επιπτώσεων (περιβαλλοντικών και κοινωνικών) που θα επιφέρει.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:
- Όλες οι ακτές στο παραλιακό μέτωπο να είναι ανοικτές στο λαό.
- Να μην κλείσει άλλη ελεύθερη ακτή.
- Να κλείσουν τα παράνομα νυκτερινά κέντρα και όλα τα αυθαίρετα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες κλπ.).
- Μέχρι να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ να λειτουργούν μόνο σαν ακτές κολύμβησης και όχι σαν νυκτερινά κέντρα.
- Να επεκταθεί το αποχετευτικό δίκτυο σε όλες τις παραλίες

- Να κατεδαφισθούν τα αυθαίρετα στις παραλίες και κυρίως αυτά που κρίθηκαν κατεδαφιστέα με δικαστικές αποφάσεις σαν κατεδαφιστέα.
- Να μην επεκταθούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να τηρηθεί αυστηρά η νομοθεσία για τη διαχείριση των αποβλήτων.
- Να μη κατασκευασθούν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό και η συγκοινωνία να γίνεται με μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως με Προαστιακό, Μετρό και Τραμ.
- Στις όποιες τελικές αποφάσεις για το χωροταξικό σχεδιασμό του Σαρωνικού, να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΟΤΑ και των τοπικών φορέων.
Για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας αυτά, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε σε όλο το Σαρωνικό οργανώνοντας κινητοποιήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Οι πρώτες εκδηλώσεις που οργανώνουμε είναι :
Κυριακή 31 Μαϊου
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Β’ Πλαζ Βούλας
- Καθαρισμός της ακτής
- Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικών, οικολογικών, αθλητικών
- Εκδήλωση διεκδίκησης ελεύθερης εισόδου όλων των πολιτών στην ακτή
Κυριακή 21 Ιουνίου :
- Ποδηλατική διαδρομή Άλιμος – Αλυκές Αναβύσσου
- Εκδηλώσεις στη διαδρομή σε επιλεγμένα σημεία για ενημέρωση των πολιτών
- Καθαρισμός ορισμένων τμημάτων της παραλίας
- Διοργάνωση αγώνων surfing
- Εκδήλωση και συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην παραχώρηση των αλυκών για τουριστικές επιχειρήσεις
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
- Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας
- «Ανάφλυστος Νέος» Ανάβυσσος
- Εξωραϊστικός Σύλλογος Λάκκας
- Όμιλος Θυμαρίου «Αίολος»
- Ναυταθλητικός Όμιλος Π. Φώκαιας ο «Πυθέας»
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Σαρωνίδας
- Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης
- Εξωραϊστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας» Βάρης
- Σύλλογος Περιβάλλοντος Βούλας
- Εξωραϊστικός Σύλλογος Βούλας «Θέα»
- Εξωραϊστικός Σύλλογος Βούλας «Εξοχή»
- Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βούλας
- Εξωραϊστικός Σύλλογος «Πολιτεία»
- Νέος Όλυμπος Καλυβίων
- Ένωση Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Λαγονησίου
- Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας
- Δήμος Βάρης
- Δήμος Καλυβίων
- Δήμος Ελληνικού
- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ FRIENDS OF NATURE

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η 129 ΦΕΥΓΕΙ! Νʼ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!


Η 129 ΦΕΥΓΕΙ! Νʼ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!

Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11 π.μ. ο Δήμος Ελληνικού μαζί με φορείς και κατοίκους της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από την 129 Π.Υ. στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής με αίτημα να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες.






Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΛΛΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ

Σχετικές αναρτήσεις για το θέμα :
http://xaidari.blogspot.com/
Magoulaonline
salamina-press
Οικολόγιο
Αυγή
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Βουρκάρι
Αιγιαλός
salamispress
Λίμνη Κουμουνδούρου
Πολίτες σε Δράση
Πάμε Αλλιώς
Κορυδαλλός
Διαρκής Κίνηση
http://indy.gr/newswire/egine-i-syneleysi-toy-panattikoy-diktyoy-kinimaton-polis-kai-energn-politn-stin-eleysina
κι άλλες φωτό

Έγινε η συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών στην Ελευσίνα

















Έγινε η συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών στην Ελευσίνα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μάη η ανοιχτή συνέλευση του Παναττικού Δικτύου κινημάτων πόλης και ενεργών πολιτών στην Ελευσίνα.
­­Όπως είναι ήδη γνωστό από τα καλέσματα, η συνέλευση έγινε στην Ελευσίνα γιατί όλοι και όλες εδώ και καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι η σημερινή κατάσταση περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Θριασίου, αλλά και το επαπειλούμενο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα των νέων βιομηχανικών επεκτάσεων, μας αφορά όλους και όλες. [Είχε προηγηθεί και σχετική εκδήλωση στην Αθήνα] Οι συνέπειες αφορούν όλο το λεκανοπέδιο. Δεν πρόκειται απλά για θέμα αλληλεγγύης. Είμαστε όλοι Ελευσινιώτες, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Το πρωί πριν τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-περιήγηση από θαλάσσης με δύο λάτζες. Από την μία για να διαπιστώσει ο κόσμος ότι η μόλυνση δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ του Σκάι, ούτε εικόνα στις ειδήσεις, αλλά μια ζοφερή καθημερινή πραγματικότητα για χιλιάδες ανθρώπους με επιπτώσεις σε όλους μας. Από την άλλη για να δείξουμε στα βιομηχανικά τέρατα, ότι οι πολίτες είναι εδώ! Βλέπουμε και αντιστεκόμαστε.

Στη συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό ενεργοί πολίτες από κινήματα πόλης και κινήσεις της ανατολικής και δυτικής Αττικής και του Λεκανοπεδίου. Βόρεια και Νότια.
Η συζήτηση αρχικά περιστράφηκε γύρω από μια ατζέντα μεγάλων υπερτοπικών θεμάτων, ενώ προς το τέλος ακούστηκαν και πιο τοπικά, ή και θέματα οργανωτικά του Παναττικού.
Τα μεγάλα θέματα που θίχτηκαν περισσότερο ή λιγότερο ήταν αυτό των νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό, με μια συνολικότερη κριτική για το αυτοκίνητο και πως τελικά αυτό μας επιβάλει μοντέλο «ανάπτυξης» ή καλύτερα υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Φυσικά το τεράστιο θέμα του Θριασίου και του νέου επαπειλούμενου περιβαλλοντικού εγκλήματος. Τονίστηκε ότι οι χιλιάδες τόνοι νέων ρίπων που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα από τις βιομηχανικές επεκτάσεις θα επιβαρύνουν καθοριστικά τον ήδη μολυσμένο αέρα όλου του λεκανοπεδίου. Μάλιστα ρίπου του Θριασίου ήδη έχουν ανιχνευτεί στο Ελληνικό!
Άλλο θέμα αφορούσε την ποιότητα των νερών και στο υπέδαφος αλλά και τα επίπεδα μόλυνσης του Σαρωνικού. Και εκεί διαπιστώθηκε η ανάγκη κοινής δράσης κινήσεων παρά τον Σρωνικό.
Σημαντικό μέρος της κουβέντας, από το οποίο προέκυψε και η ανάγκη μιας ημερίδας ήταν το νέο ρυθμιστικό, καθώς όπως διαπιστώνεται αντί να λύνει προβλήματα, τα εξάγει σε ολόκληρη την Αττική, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερο υδροκεφαλισμό την πόλη. Στην ουσία αντί να προσαρμόζει την πόλη στις ανάγκες των πολιτών, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μοντέλο πολίτη συμβατού με την επιχειρηματική πόλη.
Από ομιλητές της δυτικής Αθήνας τονίστηκε, ότι ακόμα και τα κινήματα πόλης ξεχνάμε το ένα εκατομμύριο ανθρώπων που ζουν δυτικά του Κηφισού. Του κόσμου που δεν αγωνίζεται «για να», αλλά «για να μην».Υπάρχει ανάγκη να δούμε τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές στα δυτικά του λεκανοπεδίου και την δυτική έξοδο, ή αν το πάρουμε ανάποδα την δυτική πύλη της κολάσεως, όπως αναφέρουν για το Θριάσιο.
Μεγάλο θέμα αποτέλεσε και το ζήτημα της ενέργειας καθώς τονίστηκε από ομιλητές και ομιλήτριες αν δεν προωθήσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής, κατανάλωσης, λιγότερο ενεργοβόρο θα αναπαράγουμε τα ίδια προβλήματα. Θα χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, περισσότερα εργοστάσια και αναπόφευκτα θα έχουμε περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις τους. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη όλα τα κινήματα πόλης, να εντάξουν αυτό το θέμα στην προβληματική τους, να το κάνουν παράμετρο της πολιτικής τους.
Στην συνέλευση παρουσιάστηκαν επίσης τα συμπεράσματα της ημερίδας που είχε γίνει στο πολυτεχνείο σχετικά με τους υπόγειους χώρους στάθμευσης και το αυτοκίνητο. Διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο έχει φτάσει να είναι ο μεγάλος εχθρός των ελεύθερων χώρων.
Επίσης από την επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα έγινε αναφορά στα τελευταία γεγονότα με την απόφαση του ΣτΕ και τονίστηκε ότι αυτό που μας βοήθησε ήταν η γνώση. Ότι χρειάστηκε μεγάλη εμβάθυνση για να χτιστούν τα στέρεα νομικά επιχειρήματα που αποτέλεσαν την επιχειρηματολογία μας και προς την κοινωνία και προς το ΣτΕ.
Ο Δήμαρχος του Ελληνικού ζήτησε με έμφαση να είμαστε όσοι και όσες μπορούμε την άλλη Κυριακή στην συγκέντρωση διεκδίκηση ενός νέου πάρκου στο Ελληνικό στον χώρο της παλιάς βάσης.
Υπήρξαν αναφορές και σε διάφορα άλλα ζητήματα και αγώνες, όπως πχ στις περιοχές του Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, ή τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, για τους αγώνες των πολιτών σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πολλά ακόμά.
Τέλος συζητήθηκαν διάφορες οργανωτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες. Κάποιες από αυτές αφορούν την ανάδειξη του θέματος του Θριασίου, μια ημερίδα για το νέο ρυθμιστικό, την επεξεργασία μιας διακήρυξης για την Αττική.

Το σημαντικό, είναι ότι σιγά σιγά, ο κόσμος των κινημάτων πόλης και με τη συμβολή του Παναττικού, αντιλαμβανόμαστε ότι το τοπικό πρόβλημα που μας έβγαλε στο δρόμο, είναι άρρηκτα συνδεμένο με συνολικότερα ζητήματα και ταυτόχρονα αντίστοιχα θέματα απασχολούν και άλλους ανθρώπους σε άλλες περιοχές. Από την πρώτη συνέλευση του Παναττικού, με τα δεκάδες μικρά θέματα, έχουμε περάσει σε νέες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα που επηρεάζουν συνολικά και τοπικά όλους μας. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, συνθέτουμε το παζλ!
Panattiko.gr

Παναττικό Δίκτυο


Παναττικό Δίκτυο
Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών

http://www.panattiko.gr







Προς:
Την Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής,
Το Δήμο Ελευσίνας,
Τα ΜΜΕ που πρόβαλλαν και κάλυψαν τη συνέλευση του ΠΔΚΠ.

Θέμα:
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή της συνέλευσης

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για την προετοιμασία της ακτιβίστικης παρέμβασης δια θαλάσσης, την πραγματοποίηση της συνέλευσης των Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας και την προβολή των εκδηλώσεων, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας.

Ο αγώνας για μια αξιοβίωτη πόλη, για καθαρό περιβάλλον, για σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών συνεχίζεται με αλληλεγγύη και συντονισμό των κινημάτων.

Η Οργανωτική Επιτροπή


21/5/09

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Eλληνικό 20-5-2009
Οδός 25η & Αγ.Τριάδας
16777 Ελληνικό
Τηλ.: 213-2026000, fax:210-9636310
Γραφείο Δημάρχου
Πληρ.: Καραγιάννη Κλεοπ. 6002





Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή μας, ανατολικά και δυτικά του Υμηττού, την περίοδο αυτή, είναι οι νέοι οδικοί άξονες που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ήδη συζητιέται ευρέως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων, συλλόγων και οργανώσεων πολιτών.

Στην πλειοψηφία των περιοχών από όπου σχεδιάζεται να περάσουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι εκδηλώνονται αντιδράσεις, που έχουν να κάνουν είτε με μια συνολική αντίθεση στη φιλοσοφία του έργου και στον τρόπο που έγινε η σχετική διαβούλευση, είτε με επιμέρους πλευρές του που θα δημιουργήσουν προβλήματα σοβαρής όχλησης στον οικιστικό ιστό, καταστροφής κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου κλπ.

Ο δήμος μας έχει εκφράσει με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου που λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία, την αντίθεσή του συνολικά στο έργο αυτό. Ταυτόχρονα με πλήρη ομοφωνία δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες ότι θα αποτρέψει με κάθε μέσο την υλοποίηση της πρότασης του ΥΠΕΧΩΔΕ στις περιπτώσεις που με άμεσο και δραματικό τρόπο υποβαθμίζει τη ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας και καταστρέφει κοινόχρηστους χώρους πρασίνου που ήδη υπάρχουν.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, κινητοποίηση την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00 πμ στο χώρο της 129 Π.Υ. (αεροπορική βάση). Η μονάδα αυτή έχει ήδη απομακρυνθεί και ο χώρος που καταλάμβανε είναι ήδη ένα έτοιμο πάρκο με πολλά ψηλά δέντρα τα οποία θα καταστραφούν αν από εκεί περάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε το χώρο αυτό, να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του και να τον αποδώσουμε με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες ως ένα κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να πετύχουμε το στόχο αυτό, που πιστεύουμε ότι και εσείς θα κρίνετε ως δίκαιο, να έχουμε την παρουσία και την συμπαράστασή σας στην κινητοποίηση αυτή.



Ο δήμαρχος Ελληνικού


Χρήστος Κορτζίδης

Συνελευση Παναττικου:Η παρέμβαση δια θαλάσσης

















Η παρέμβαση δια θαλάσσης

Η Αττική αρχίζει να μαθαίνει τι γίνεται στη Δυτική Πύλη της Κολάσεως!
Από τα 11 χιλιόμετρα της διαδρομής μόλις 700 μέτρα είναι προσβάσιμα για τους πολίτες από τη στεριά. Σε όλη την υπόλοιπη έκταση βασιλεύουν η Πετρόλα, η Χαλυβουργική, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, τα διαλυτήρια πλοίων, η ΠΥΡΚΑΛ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, οι νέες δεξαμενές της Aegean συμφερόντων Μελισσανίδη, το νέο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων και φυσικά η πλήρης εγκατάλειψη