Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το ψάρι του Κηφισού “μίλησε” στους ανθρώπους

Το ψάρι του Κηφισού “μίλησε” στους ανθρώπους

Έκπληξη επεφύλασσε ο Κηφισός ποταμός ακόμα και στους ειδικούς επιστήμονες. Στη φωτογραφία ο Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης δείχνει τον ποταμοκέφαλο που βρήκε μαζί με τους συναδέλφους του, στον Κηφισό ποταμό. Η ηλικία του ψαριού υπολογίζεται μεταξύ 5 και 6 ετών
Εκπληκτική υποδοχή είχε ο ποταμοκέφαλος του Κηφισού και το άρθρο «Ο ποταμός Κηφισός αναπνέει» των επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Σταμάτη Ζόγκαρη (Γεωγράφου –Βιολόγου), Λεωνίδα Βαρδάκα (Ιχθυολόγου) και του Νίκου Κούτσικου (Ιχθυολόγου) που δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου στο oikoinfo ύστερα από ευγενή παραχώρησή τους.
Μέσα σε δύο ημέρες 1200 επισκέπτες επισκέφθηκαν το ιστολόγιό μας  και πολλές ήταν οι αναδημοσιεύσεις του άρθρου στο διαδίκτυο ενώ το ενδιαφέρον συνεχίζεται.
Το www.protothema.gr δημοσίευσε την είδηση ταυτόχρονα με το oikoinfo. Το πρώτο σε αναγνωσιμότητα in.gr αναδημοσίευσε την είδηση και έβαλε link στο oikoinfo. Στη συνέχεια πολλά ακόμα γνωστά sites αναδημοσίευσαν την είδηση όπως και αρκετά blogs αναφέροντας ως πηγή το oikoinfo.
Συμπέρασμα: Αν και τα ψάρια δε μιλάνε ο ποταμοκέφαλος του Κηφισού κατάφερε να μας «μιλήσει», να μας πει ότι ο Κηφισός είναι ζωντανός και ότι πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη και συμπεριφορά και να πάψουμε να τον ρυπαίνουμε.
Ο κατάλογος 30  sites που αναδημοσίευσαν την είδηση, όπως εμφανίστηκαν στη μηχανή αναζήτησης του Google:
news.in.gr, kala-nea.gr, www.zougla.gr, www.tovima.gr, www.tanea.gr, www.imerisia.gr, cebil.gr, www.newsbeast.gr, prasino-hamomilaki.blogspot.com, www.whatsnew.gr, greekforests.blogspot.com, kalyterotera.blogspot.com, www.pamepreveza.gr, www.inout.gr, tech.pathfinder.gr, www.vitaraclub.gr, pressingnewsgr.blogspot.com, www.eidhseis-shmera.gr, www.thessalonikiblogs.gr, pulse.gr, www.7news.gr, www.acrobase.gr, www.eviablogs.gr, www.econews.gr, www.aquazone.gr, anetos.gr, www.savetheforest.gr, www.politicsnews.gr, blogs.sync.gr, ellas24.info. Ακολουθούν και άλλα.


http://oikoinfo.wordpress.com/2010/07/02/%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια: