Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Κατάστασης του Κόσμου 2008 - Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία

ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Παρουσίαση της

Κατάστασης του Κόσμου 2008 - Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία

Αθήνα, Στοά του Βιβλίου, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008, 12.30 μμ

Η ΔΗΩ, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση της Κατάστασης του Κόσμου 2008, Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία, την ετήσια έκθεση ¶του Worldwatch Institute στην Στοά του Βιβλίου, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008, στις 12.30μμ.

«Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία», ασχολείται με τις καινοτομίες που αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη γη με στόχο τη μετάβαση της ανθρωπότητας σε ένα μοντέλο αειφόρου οικονομίας. Οι συγγραφείς του τόμου δείχνουν πώς η κλιματική αλλαγή και η διεθνής εντεινόμενη οικολογική κρίση ωθούν σε υποχρεωτικό ανασχεδιασμό τις οικονομικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση της αειφορίας, με κύριο γνώρισμα την εισαγωγή νέων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και πώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει νέες πραγματικότητες όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα των πόρων, αλλά και για τις σύγχρονες κοινωνίες, μέσα από τις διαφοροποιήσεις που οι οικονομικές αλλαγές φέρνουν ως προς τον τρόπο ζωής και τα μοντέλα διαβίωσης.
Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, το οποίο εκδίδει τις ετήσιες εκθέσεις του ανελλιπώς από το 1984, έχοντας επιτύχει το State of the World να είναι η περισσότερο αναγνώσιμη έκδοση στο χώρο της περιβαλλοντικής βιβλιοπαραγωγής διεθνώς, και με την φετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν επί της τράπεζας της δημόσιας συζήτησης τα μεγάλα και επείγοντα θέματα του κόσμου μας, υποστηρίζοντας ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για πολιτικές σε μεγάλη και μικρή κλίμακα.

«Η ώρα για δράση είναι τώρα», τονίζουν οι καταξιωμένοι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα συγγραφείς του τόμου και παρουσιάζουν τις τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις τους στο αναγνωστικό κοινό.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:
Σπύρος Δανέλλης, Δήμαρχος Χερσονήσου, συγγραφέας του προλόγου στην ελληνική έκδοση,
Σάκης Κουρουζίδης, πρόεδρος Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης,
Μιχάλης Προμπονάς, επιμελητής της ελληνικής έκδοσης,
Σπύρος Σγούρος, πρόεδρος της ΔΗΩ.
Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιάννης Σακιώτης, συντονιστής της φετινής έκδοσης.
Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Πληροφορίες: ΔΗΩ, τηλ. 210 – 8224384, e-mail:info@dionet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: