Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Καθαρισμός του Κηφισού - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009
Δράση Καθαρισμού του Κηφισού ποταμού από τον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού ποταμού Αττικής και παραχειμάρρων (ΦΔΑΚ), στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος।
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972 στη Στοκχόλμη, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με στόχο την αφύπνιση των πολιτών όλου του κόσμου, σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο ΦΔΑΚ διοργανώνει Δράση Καθαρισμού σε επιλεγμένα σημεία του Κηφισού ποταμού, στις 5 Ιουνίου 2009.
Η επιλογή έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα του προσωπικού του Φορέα στην ευρύτερη περιοχή του Κηφισού και σε συνεργασία με τους Δημάρχους –μέλη του Δ.Σ του ΦΔΑΚ– των παρακηφίσιων Δήμων που θα συμμετέχουν στη Δράση.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες Δήμοι και οι αντίστοιχες τοποθεσίες όπου θα λάβει χώρα ο καθαρισμός διαμορφώνονται ως εξής:
1. Δήμος Αχαρνών: Περιοχή Κόκκινος Μύλος.
2. Δήμος Κηφισιάς: Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», ρέμα Πύρνας, οδός Κρεστένων.
3. Δήμος Μεταμόρφωσης: Διασταύρωση Αττικής Οδού με παράδρομο Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (νοτιοδυτικά του κόμβου), πρανές δίπλα στον Κηφισό.
4. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Περιοχή Μάρμαρα, τοποθεσία Χαμόμυλο.
Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες κάθε Δήμου, με τη συμμετοχή της Ομάδας Έργου του ΦΔΑΚ και εθελοντών.
Θα ξεκινήσει στις 08:30 το πρωί και υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι τις 11:30, με ταυτόχρονη διεξαγωγή στα τέσσερα προανεφερθέντα σημεία.
Στόχος του Φορέα μέσω της Δράσης αυτής, είναι η άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την μεγάλη οικολογική αξία του παραποτάμιου οικοσυστήματος του Κηφισού, και ιδιαιτέρως για τους κατοίκους της Αττικής.
Ο ΦΔΑΚ έχει συσταθεί βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 346/2002 και έχει λάβει χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από έγκριση του Τεχνικού Δελτίου από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.
Κύριος σκοπός του είναι η διαχείριση, προστασία και ανάπλαση του Κηφισού ποταμού και των παραχειμάρρων του, καθώς και ο συντονισμός δράσεων που αφορούν στην πληροφόρηση και αφύπνιση κατοίκων και αρμόδιων Φορέων.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΦΔΑΚ
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ισμήνη Γάτου
Τηλ.: 210 6984350 & 210 6984210
E-mail: fkifisos@yahoo.gr
Fax: 210 6984730

Δεν υπάρχουν σχόλια: