Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Φ. Δ. Α. Κ. «Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού Αττικής και των παραχειμάρρων.»

Φ. Δ. Α. Κ.
Ν.Π.Ι.Δ./Π.Δ.346/ ΦΕΚ 287/28-11-02
«Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης
του ποταμού Κηφισού Αττικής
και των παραχειμάρρων.»
Ι. Θηβαίου 22 & Πουραΐμη 18
Τ.Κ. 13671 - ΑΧΑΡΝΕΣ 22/1/09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού με συναρμόδιες Υπηρεσίες, Νομαρχίες και Δήμους, με θέμα «Σχεδιασμός δράσεων για την προστασία του Κηφισού ποταμού» πραγματοποιήθηκε στις 21/1/09 στις 11 π.μ. στην οδό Κηφισίας 1-3, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζή.
Ο Πρόεδρος του Φορέα καθηγητής κ. Παναγιώτης Σίσκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά η επιχορήγηση της λειτουργίας του ΦΔΑΚ με ποσό 1.080.000 ευρώ, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που είχε καταθέσει ο Φορέας το Σεπτέμβριο 2008 στο Ε.Π.ΠΕΡ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα έργου του ΦΔΑΚ που κατατέθηκε το Νοέμβριο 2008 στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο Life Environment, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, με κύριο αντικείμενο την πιλοτική ανάπλαση τμήματος του Κηφισού, την ανάπτυξη Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και την ανάπτυξη συστήματος καταγραφής της ρύπανσης του ποταμού.
Ο καθηγητής κ. Π. Σίσκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάπτυξη της λειτουργίας του ΦΔΑΚ θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στη διαχείριση και στην προστασία του Κηφισού και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους Δημοσίων Υπηρεσιών να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν με το Φορέα για το σκοπό αυτό.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζής και ο Βοηθός Γεν. Επιθεωρητής κ. Φ. Χατζημικές, οι Δήμαρχοι Αχαρνών κ. Π. Φωτιάδης, Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκης και Νέας Φιλαδέλφειας κ. Στ. Κόντος, η Αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νομαρχίας Αθηνών κ. Δανάη Αντωνάκου, ο Αντινομάρχης της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κ. Χάρης Δαμάσκος συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Περιβάλλοντος κ. Ι. Στριφτό και τον Δ/ντή Ανάπτυξης της Νομαρχίας Αν. Αττικής κ. Μ. Αχιλλαδέλη, ο κ. Γ. Δερμιτζάκης προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Μ. Παπανικολάου προϊστάμενος του Οργανισμού Αθήνας, η κ. Π. Καπερώνη Δ/ντρια της ΔΕΕΑΠ ΥΠΕΧΩΔΕ, η κ. Τσιρούλη Δ/ντρια της Δ10 ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Παπαδημητράκης από τη Δ/νση Υδάτων της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Αττικής, η κ. Γ. Γώγου αν. Δ/ντρια του ΚΕΛ της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Θεοφίλου Σπ. εκπρόσωπος του Δήμου Άνοιξης, ο κ. Μπακογιάννης εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ερυθραίας, ο κ. Π. Τσίτουρας Πρόεδρος της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ, ο Γραμματέας του ΦΔΑΚ κ. Κ. Λάσκαρης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν το έργο του ΦΔΑΚ και να συνεργαστούν, διατύπωσαν δε τις επί μέρους απόψεις και εμπειρίες για την αποτελεσματική διαχείριση του Κηφισού.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής κλείνοντας τη σύσκεψη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία ανταπόκριση των Υπηρεσιών και για το ενδιαφέρον που εξέφρασαν όλοι για την προστασία του Κηφισού και συνέστησε να υπάρξει και συνέχεια με περισσότερη συνεργασία και αποτελέσματα στην πράξη.

Τηλ. Επικοινωνίας:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Σίσκος: 6977450930
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κ. Λάσκαρης: 6977287596 - e-mail: dinoslaskaris@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: