Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16/11/2007)

Διεύθυνση Πληροφόρησης
Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007
Αριθμός Δελτίου: 106085398Έκδοση 1

brf1611

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΑθήνα, 16 Νοεμβρίου 2007Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ


Χαίρετε.

..............................................................

• Επειδή τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι, μάλλον για μικροπολιτικούς λόγους, όπως εικάζω, κινδυνολογούν για πιθανή υπερχείλιση του Κηφισού, θα ήθελα να σας δώσω ορισμένα στοιχεία: Πρώτον, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το 2007 κατασκεύασε επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας του Κηφισού και των παραποτάμων του, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 9 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν μόνο για τον ίδιο τον Κηφισό. Συγκεκριμένα, με πέντε εργολαβίες έγιναν εργασίες προστασίας πρανών, διευθέτησης κοίτης και καθαρισμού στα ρέματα Εσχατιάς, Αγίας Τριάδας, Αχαρνών και Γιαννούλας, στο Σαρανταπόταμο και στον Κηφισό, από τις Τρεις Γέφυρες έως και το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Ειδικά για τον Κηφισό ποταμό υπήρξε και αποκατάσταση όλων των υποσκαφών και καταπτώσεων των επενδύσεων των πρανών, ανακατασκευάστηκε το έργο συμβολής της ανοιχτής κοίτης του ποταμού με την κλειστή κοίτη κάτω από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στην κοίτη του ποταμού.
Δεύτερον, είναι προγραμματισμένη, για την επόμενη εβδομάδα, η εγκατάσταση εργολαβίας για τον καθαρισμό του Κηφισού και στο τμήμα του, από την εκβολή στο Φαληρικό Όρμο μέχρι τη Γέφυρα της Πειραιώς. Σε μήκος δηλαδή, περίπου 1.500 μέτρων που –επαναλαμβάνω, για να μην υπάρξει παρανόηση—είναι ακίνδυνο.
Τρίτον, το αρμόδιο Υπουργείο ανέθεσε μελέτη για το έργο ολοκλήρωσης των υδραυλικών και οδικών εργασιών και αποκατάστασης στο συγκεκριμένο τμήμα. Η μελέτη αυτή ολοκληρώνεται εντός τριών μηνών και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί το σχετικό έργο.
Τέταρτον, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Σουφλιάς ενέκρινε φέτος, στις 7 Αυγούστου 2007, με την υπουργική απόφαση ΔΜΕΟ/5974 τη διάθεση πίστωσης 2 εκατομμυρίων ευρώ και δημοπρατείται ειδική μελέτη για την παρακολούθηση και διαχείριση του Κηφισού που, μεταξύ των άλλων, αφορά στην ανανέωση των στάσιμων νερών στην εκβολή του Κηφισού, την εκπόνηση προγράμματος μείωσης των φερτών υλικών, την επικαιροποίηση των μαθηματικών ομοιωμάτων υπολογισμού των παροχών του ποταμού και άλλα.
Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να επισημάνω ότι όλα αυτά τα έργα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για τον Κηφισό, αρκούν ώστε να αντιμετωπιστεί μια περίπτωση πλημμύρας, αυτό που ονομάζουμε, πεντηκονταετίας. Είναι δηλαδή έργα μεγάλης έκτασης και προφανώς, μεγάλης αποτελεσματικότητας για την περίπτωση που θα είχαμε ένα μεγάλο έκτακτο γεγονός.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.
http://www.minpress.gr/minpress/scriptpage-briefg.html?id=106204855
.........................................

Σας ευχαριστώ.Καλό Σαββατοκύριακο


ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?
ΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ?

ΠΟΙΑ ΠΡΑΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ?

ΚIΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS

Υ.Γ. Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ

http://www.minenv.gr/download/2007-11-15.antiplimirika.erga.YPEXODE.se.kifiso.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: