Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σε απόγνωση οι αλιείς στον Μαλιακό

Σε απόγνωση οι αλιείς στον Μαλιακό
27/04/2009

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας στη Λαμία, διοργανώνει ημερίδα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ψάριαΣε απόγνωση βρίσκονται οι αλιείς στο Μαλιακό καθώς τους τελευταίους δύο μήνες εμφανίζεται το φαινόμενο των νεκρών ψαριών. Οι αλιείς καταγγέλουν στην τηλεοπτική "ΣΚΑΪ- Δράση" ότι το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να ψαρέψουν καθώς δεν υπάρχουν ψάρια αλλά και τα λίγα που αλιεύουν δεν μπορούν να τα διαθέσουν καθώς ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Οι ψαράδες ζητούν να τους δοθεί οικονομική βοήθεια και να παγώσουν τα χρέη τους. Διαφωνούν με την άποψη ότι τα νεκρά ψάρια είναι ένα φυσικό φαινόμενο και τονίζουν πως για την κατάσταση ευθύνεται ανθρώπινο χέρι. Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν επίσης ότι ο Μαλιακός μπορεί και αυτοκαθαρίζεται ενώ δηλώνουν άγνοια για το εάν λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί.

Τηλεοπτική "ΣΚΑΪ- Δράση"

Τη Δευτέρα, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας στη Λαμία, διοργανώνει ημερίδα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ψάρια. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί όλοι οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν μελέτες για αυτό το φαινόμενο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο θάνατος των ψαριών οφείλεται σε τοξικά φύκια που αναπτύχθηκαν λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης του κόλπου.
Ρύπανση στον Κηφισό

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επιβάρυνση του Κηφισού ποταμού με βαρέα μέταλλα. Μιλώντας στην τηλεοπτική "ΣΚΑΪ – Δράση" ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών του Κηφισού κ. Αλωνιάτης, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχουν εφαρμοστεί οι μελέτες του έργου που έχουν γίνει στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: