Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Νέα επιβάρυνση για τον Κηφισό

http://www.skai.gr/master_story.php?id=68998

Περαιτέρω επιβάρυνση του Κηφισού σηματοδοτεί η πρόταση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ να εκτρέψει προς τον ποταμό τον αγωγό λυμάτων του κυκλοβόρου, τα νερά του Ιλισού και το ρέμα του προφήτη Δανιήλ. Οι κάτοικοι του Μοσχάτου και του Νέου Φαλήρου εκφράζουν το φόβο, ότι η εκτροπή του Ιλισού θα διευκολύνει τη μετατροπή του σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Ο Απόστολος Αλωνιάτης από την κίνηση πολιτών "Κηφι-sos" δήλωσε στην "Καθημερινή της Κυριακής" ότι τα έργα θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Μοσχάτου και του Νέου Φαλήρου.

Απαντώντας στο επιχείρημα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για ρίψη επεξεργασμένων λυμάτων διερωτήθηκε πως θα είναι επεξεργασμένα, αφού δεν θα περνούν από την Ψυττάλεια. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο δεν τους έχει ενημερώσει ακόμη.

Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι από τη νομαρχία Αθηνών δήλωσε στο σταθμό μας ο Ντίνος Λάσκαρης, γραμματέας του φορέα διαχείρισης και ανάπλασης του Κηφισού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη εκστρατεία του ΣΚΑΪ για τον Κηφισό, κάτοικοι και φορείς των περιοχών που διέρχεται ο ποταμός, ζήτησαν από κοινού την αποκατάσταση του Κηφισού σε όλο το μήκος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: