Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.


Κύριοι,

Θεωρώντας ότι διερμηνεύω τη θέληση κατ’ ουσία της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία», που θα πρέπει εντούτοις να επιβεβαιωθεί, θέτω υπόψη σας τα κάτωθι :

· Εμείς, θεωρούμε ότι ο παραθαλάσσιος χώρος μεταξύ των εκβολών Κηφισού και Ιλισού, που προήλθε από απορρίψεις στερεών απορριμμάτων (μπάζα) ανήκει στη διοικητική δικαιοδοσία του Δήμου Μοσχάτου και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανένα στο σύνολό του ή εν μέρει.

· Επειδή όμως έχετε εμπλακεί στη διαχείριση του χώρου, με νόμο κατά τη γνώμη μας αντισυνταγματικό, που εντούτοις υποχρεούμαστε να σεβαστούμε μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει σχετικά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω.

· Δεν συμφωνούμε με το σχέδιο το οποίο προτείνετε και έχετε θέσει σε διαβούλευση.

· Διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό του ως Οικολογικού Πάρκου. Αυτό που προτείνετε δεν είναι Οικολογικό Πάρκο, αλλά Επιχειρηματικό Πάρκο άθλησης και αναψυχής.

· Δεν είμαστε αρνητικοί σε όλα, όπως μας κατηγορούν. Εφ’ όσον είσαστε αποφασισμένοι να απαλείψετε από το υπό διαβούλευση σχέδιο τις τυπικές και ασύμβατες με οικολογικό πάρκο, μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως π.χ. είναι τα 9 γήπεδα 5Χ5, το Adventure Park, το αναψυκτήριο των 2.000 τ.μ., υπάρχει έδαφος για διαβούλευση και δυνατότητα το Επιχειρηματικό Πάρκο, που μας προτείνετε, να αποκτήσει χαρακτηριστικά Οικολογικού Πάρκου. Σε μια τέτοια περίπτωση και μόνο, η ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης είναι επιβεβλημένη.

· Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ένα ακόμα ελεύθερο χώρο να θυσιαστεί στην πόλη αυτή και μάλιστα στο θαλάσσιο μέτωπό της, στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

· Θα ενημερώσουμε αναλυτικά κάθε ευαίσθητο και θεσμικό φορέα αυτού του τόπου, αποδεικνύοντας με ατράνταχτα επιχειρήματα, ότι πρόκειται για Επιχειρηματικό και όχι Οικολογικό Πάρκο.

· Δεδομένου ότι είστε επιχείρηση του Δημοσίου και έχετε υποχρέωση να σέβεστε τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για την ενημέρωση των πολιτών επί περιβαλλοντικών ζητημάτων (Σύμβαση Aarhus), σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για κάθε σχετική με το χώρο διοικητική πράξη, εγκρίσεις Περιβαλλοντικών Όρων, Οικοδομικές Άδειες κ.ά..

· Τις πράξεις αυτές ζητάμε για δικές μας κατά νόμο ενέργειες.

Μοσχάτο 5-7-2009

Μετά Τιμής

Ρουσέτος Λειβαδάρος
Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός ΕΜΠ
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος
και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΤΕΕ
Μέλος της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»


Επικοινωνία : Λειβαδάρος Ρουσέτος
Τηλέφωνο : 6944-410331
E-Mail : livas1@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: