Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Θα φτιάξει το νέο Παρθενώνα;

"Goal Day" 10:12 16/1
Θα φτιάξει το νέο Παρθενώνα;
ΣΤΙΣ 30 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2008 η μετοχή της εταιρείας Βωβός ήταν στα 22,24 Γιούρο.
Οταν έσκασε το πρώτο «μπαμ» από το Συμβούλιο της Eπικρατείας η μετοχή στις 17 Δεκεμβρίου έπιασε πάτο στα 5,7 Γιούρο.
Σιγά σιγά άρχισε πάλι να παίρνει τ' απάνω της, μέχρι που κυκλοφόρησε το νέο για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ.
Αποτέλεσμα: Προχθές να κάνει -28% και να κλείσει στα 7,10 Γιούρο. Χθες «τσίμπησε» το +9,51.
Ακόμη και όποιος ξέρει από Χρηματιστήριο όσο ξέρει από ψάρεμα ένας βοσκός στον Ολυμπο, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς. Τα λεφτά που έχει ρίξει ο Βωβός για την μπίζνα του εμπορικού κέντρου που αποκαλείται εν συντομία Μall είναι 50 εκατομμύρια Γιούρο.
Δέκα εκατομμύρια παραπάνω απ' όσο κοστολογείται η ζωή του Περικλή Παναγόπουλου. Σαράντα εκατομμύρια ζήτησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι απαγωγείς για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Για να γίνει κατανοητό, δηλαδή, ποιο είναι το μέγεθος της δουλειάς. Και μέχρι πού μπορεί να φθάσουν σε βάθος χρόνου τα προσδοκώμενα κέρδη. Σε ό,τι έχει να κάνει λοιπόν με τον οποιονδήποτε επιχειρηματία, κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε. Να βγάζει λεφτά. Δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο.
Το να διαμαρτύρεται λοιπόν ο Βωβός, επειδή πράγματι παθαίνει ζημιά σε επίπεδο καταστροφής είναι κατανοητό. Αλλωστε οι πολιτικοί τον βάλανε στο λούκι.
Δεν άρχισε να αγοράζει γη στο Βοτανικό, να γκρεμίζει και να χτίζει από μόνος του.
Με βάση αποφάσεις και υπογραφές υπουργών και δημάρχου ξεκίνησε αυτή η ιστορία.
Το να φωνάζει ο Παναθηναϊκός σαν εταιρεία το καταλαβαίνεις.
Το να φωνάζει ο κόσμος πάλι επειδή θέλει γήπεδο, επίσης είναι κατανοητό.
Ο Κακλαμάνης όμως γιατί κάνει σαν υστερικός; Γιατί σχίζει τα ρούχα του; Ο Αδωνις Γεωργιάδης γιατί έβαλε τις φωνές στη Βουλή ότι «αν υπήρχανε δικαστές σαν κι αυτούς του ΣτΕ στην Αρχαία Ελλάδα, δεν θα είχε χτιστεί η Ακρόπολη»;
Ο Βωβός δηλαδή είναι ο σύγχρονος Περικλής που θα φτιάξει το σύγχρονο Παρθενώνα;
Οι αρχιτέκτονες που θα φτιάξουνε το Μall είναι οι σύγχρονοι Ικτίνος και Καλλικράτης;
Αν δεν γίνει τελικά το Mall, οι Αθηναίοι θα στερηθούν τις Καρυάτιδες, το Ερεχθείο και την Απτερο Νίκη του 21ου αιώνα;
Να δώσει τη θέση του στον Βωβό
ΤΟ να τονίζουν οι συλλογικές εφημερίδες του Παναθηναϊκού τις ανίερες μεθοδεύσεις που οδηγούν σε απόφαση-πρόκληση του ΣτΕ, είναι κάτι αναμενόμενο. Πολιτικοί, όμως, να τα βάζουν με τους δικαστές για μια απόφαση που θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα από πού κι ως πού; Κι αν σήμερα ο Βοτανικός είναι σκουπιδότοπος ποιος φταίει; Οι κατά καιρούς δήμαρχοι φταίνε. Από τον Εβερτ και τον Αβραμόπουλο μέχρι την Ντόρα και τον Κακλαμάνη. Δεν φυτρώσανε μόνα τους τα σκουπίδια. Αν λοιπόν ο όποιος δήμαρχος θέλει να φτιάξει την πόλη του, δουλειά του είναι να το κάνει. Αν για να φτιάχνει η Αθήνα, να γίνει πράσινος ο Βοτανικός και πάρκο στη λεωφόρο Αλεξάνδρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Βωβός και η μπίζνα του Μall, τότε κακώς ο Κακλαμάνης είναι δήμαρχος.
Να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του στον Βωβό. Χαίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: