Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να ακυρωθεί η Περιφερειακή οδός


Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να ακυρωθεί η Περιφερειακή οδός
Δαφνίου – Δάσους
Δενδροφυτεύουμε και Φροντίζουμε το πράσινο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Χαϊδαρίου στις 14/01/08 ύστερα από εισήγηση συλλογικών φορέων και κατοίκων του Χαϊδαρίου, συζητήθηκε το έργο
«Περιφερειακή οδός Δάσους Χαϊδαρίου-Δαφνίου».
Αίτημα των κατοίκων ήταν να ακυρωθεί το έργο και να μην γίνει καμία παρέμβαση στο Ποικίλο όρος. Το αίτημα αυτό συνοδεύτηκε και από 2000 υπογραφές των κατοίκων του Χαϊδαρίου.
Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου πρότεινε τροποποιήσεις στην επωνυμία και στην εκτέλεση του έργου, κάτι που έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου εκτός της παράταξης του κ.Μ.Σελέκου και του εκπρόσωπου της παράταξης Πολίτες σε Δράση κ.Δ.Βίτσα.
Απορία όλων προξενεί το γεγονός πώς είναι δυνατόν να προχωρούν στην υλοποίηση ενός έργου, που όλοι χαρακτήρισαν «μη ωφέλιμο». Επίσης απορία προξενεί και το γεγονός ότι προβάλλεται ως κεντρικό επιχείρημα πραγματοποίησης του έργου η αδυναμία να μεταφερθούν τα κονδύλια της ΕΕ σε άλλο έργο, τη στιγμή που αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν.
Οι τροποποιήσεις που πρότεινε ο Δήμαρχος δεν καθησυχάζουν τις ανησυχίες των κατοίκων για μελλοντικές παρεμβάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ‘αξιοποίηση’ του εναπομείναντος Ποικίλου από μεγάλα και μικρά συμφέροντα.

Η δενδροφύτευση, η εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών και δεξαμενών νερού, ο καθαρισμός και η φύλαξη του δάσους είναι τα μόνα έργα που πρέπει να γίνουν και για αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Το Ποικίλο Όρος δέχεται μεγάλες πιέσεις και οχλήσεις που απειλούν τον χαρακτήρα του ως βουνού και μειώνουν τη δασική του έκταση. Αναφέρουμε ενδεικτικά την κοπή χιλιάδων δένδρων για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Ασπροπύργου και της Λεωφόρου Αιγάλεω – Αττικής Οδού (πάνω από τη Λίμνη Κουμουνδούρου), τις παράλογες διεκδικήσεις της Μονής Κλειστών και του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την παράνομη βόσκηση.
Η διάσωση του περιβάλλοντος αποτελεί για όλους μας «έργο» αδιαπραγμάτευτο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σας καλούμε όλους την Κυριακή 17/02/08 και ώρα 11:00 το πρωί στην περιοχή του Δαφνίου για να φυτέψουμε δένδρα, να καθαρίσουμε και να φροντίσουμε τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, και να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην εκτέλεση του έργου.

Καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, κάθε φορέα, σύλλογο, κάτοικο του Δαφνίου, του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας να πάρει μέρος στη δενδροφύτευση και τη φροντίδα του χώρου και να υποστηρίξει έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Οι Σύλλογοι-Φορείς του Χαϊδαρίου :
Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου «ΔΑΦΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ»
Διαρκής Κίνηση για την υπεράσπιση των δασών και αλσών του Χαϊδαρίου (xaidari.blogspot.com)
Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΑΦΑΙΑ» Σκαραμαγκά
Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ (xpolis.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: